Csokoládés halom
Hozzávalók:
- 5 dkg diabetikus tejcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 48 g édesítőszer
- 2 db tojás
- 21 dkg liszt
- 4,5 dkg étkezési keményítő
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál kakaópor
- Fél deci tej
- 3-4 csepp rumaroma
- 2,5 dkg diabetikus étcsokoládé
Elkészítés:
A tejcsokoládé felét finomra lereszeljük. Robotgéppel a vajat és az édesítőszert krémesre keverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat majd a tejjel váltogatva hozzáadjuk a keményítővel, a sütőporral, a kakaóporral és a reszelt csokoládéval elvegyített lisztet. Rumaromával ízesítjük, majd teáskanállal két, kis halmokat formázunk a sütőpapíros tepsire. Előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsülnek a sütik.
A maradék tejcsokoládét és az étcsokoládét forró vízben külön-külön megolvasztjuk. A sütemények aljára egy hurkapálcika segítségével vegyesen kenjük fel a csokoládét és legalább 2 óráig hagyjuk őket száradni.
Hasonló cikkek a témában
Kapcsolódó elemek
A Magyar Kardiológusok Társasága 1993-ban hozta létre a kiemelten közhasznú Magyar Nemzeti Szívalapítványt. Az Alapítvány... Tudjon meg többet!
A szívinfarktus gyakran nem jár olyan drámai tünetekkel, mint ahogy azt a tévében vagy a moziban láthatjuk. Sokaknál... Tekintse meg a bemutatót!
kardiológus, belgyógyász - A Magyar Kardiológusok Társaságának titkár, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai... Kérdezzen az orvos-szakértőtől!
Várkonyi Andrással, "Vili" bácsival beszélgettünk a Szívünk Napja rendezvényen. Azt szerettük volna... Tekintse meg a videót!
Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társasága volt elnökének megemlékezése Bódi László... Tekintse meg a videót!
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász