Szívecske aszalt szilvával
Szívecske aszalt szilvával
Hozzávalók (30 db):
25 dkg liszt
2 tojássárgája
6 dkg gyümölcscukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
Csipetnyi só
12 dkg margarin
15 dkg asztalszilva
5dkg diabetikus baracklekvár
Sütőpapír
Folpack
Elkészítés:
A lisztet 1 tojássárgájával, a gyümölcscukorral, a vaníliavelővel, a sóval és a feldarabolt hideg vajjal sima tésztává összedolgozzuk. A folpackba csomagolva kb. 1 órára, hideg helyre állítjuk.
A szilvát apróra feldaraboljuk, és elkeverjük a lekvárral.
A tésztát lisztezett deszkán kb. ½ cm vastag lappá kinyújtjuk és lisztbe mártott formákkal szíveket szaggatunk belőle. A tésztalapok egyik felét megtöltjük a másik feléből kisebb szív formát szaggatunk ki. A lapokat a szélein összenyomkodjuk.
A megmaradt tojássárgáját 1 evőkanál vízzel elkeverjük. A szíveket megkenjük vele majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) 5-10 percig sütjük.
Hasonló cikkek a témában
Kapcsolódó elemek
A Szívünk Napja 2013 rendezvényen Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának volt elnöke... Tekintse meg a videót!
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász