Szívecske aszalt szilvával

Feltöltve: 2013. december 30., hétfő 22:30 · Utolsó módosítás: 2013. december 30., hétfő 22:32
A cukorbetegeknek sem kell lemondani a finomabbnál finomabb karácsonyi desszertekről, így egy-egy ötletes megoldással és receptötlettel ők is az ünnepi étkezés teljes értékű tagjai lehetnek.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Szívecske aszalt szilvával

 

Hozzávalók (30 db):

25 dkg liszt
2 tojássárgája
6 dkg gyümölcscukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
Csipetnyi só
12 dkg margarin
15 dkg asztalszilva
5dkg diabetikus baracklekvár
Sütőpapír
Folpack

Elkészítés:

A lisztet 1 tojássárgájával, a gyümölcscukorral, a vaníliavelővel, a sóval és a feldarabolt hideg vajjal sima tésztává összedolgozzuk. A folpackba csomagolva kb. 1 órára, hideg helyre állítjuk.

A szilvát apróra feldaraboljuk, és elkeverjük a lekvárral.

A tésztát lisztezett deszkán kb. ½ cm vastag lappá kinyújtjuk és lisztbe mártott formákkal szíveket szaggatunk belőle. A tésztalapok egyik felét megtöltjük a másik feléből kisebb szív formát szaggatunk ki. A lapokat a szélein összenyomkodjuk.

A megmaradt tojássárgáját 1 evőkanál vízzel elkeverjük. A szíveket megkenjük vele majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.

Előmelegített sütőben, 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozat) 5-10 percig sütjük.
 


Hasonló cikkek a témában

Kapcsolódó elemek

Szívünk Napja 2013 -- Prof. Dr. Merkely Béla
Szívünk Napja 2013 -- Prof. Dr. Merkely Béla
A Szívünk Napja 2013 rendezvényen Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának volt elnöke... Tekintse meg a videót!
Cukormentes szaloncukor
Cukormentes szaloncukor
Igazi finomság, amely otthon is elkészíthető. Olvasson tovább!
Túrós sarok
Túrós sarok
Finom desszert cukorbetegeknek. Olvasson tovább!
Zabpelyhes tallér
Zabpelyhes tallér
Könnyű és finom harapnivaló cukorbetegek és diétázók számára. Olvasson tovább!
Tájékozódjon a bemutató és videók által.
Még több bemutató és videó

Orvos szakértők Összes szakértő>