Alufóliában sült csirke párolt káposztával
Alufóliában sült csirke párolt káposztával
Hozzávalók (4 főre):
4 db csirkecomb
Kb. 1 kg fejeskáposzta (lehet lila is)
1 fej vöröshagyma
Só
Bors
Ecet
Köménymag
Édesítőszer
Elkészítés.
A megmosott csirkecombokat sózzuk és borsozzuk, majd az alufóliába csomagolva 20 percig sütjük. Ezután kinyitjuk az alufóliát és hagyjuk pirulni a húst még kb. 10 percig.
Közben a fejeskáposztát vékony szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk. A serpenyőben az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Ezt felöntjük köménymagos, édesítőszeres, ecetes vízzel. Nem szabad sokat kevergetni, hogy a káposzta ne töredezzen, maradjon szálas.
Hasonló cikkek a témában
További hírek
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász