Zabpelyhes tallér

Feltöltve: 2013. december 30., hétfő 22:30 · Utolsó módosítás: 2013. december 30., hétfő 22:32
Könnyű és finom harapnivaló cukorbetegek és diétázók számára.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Zabpelyhes tallér

Hozzávalók:

12 dkg vaj
25 dkg zabpehely
Késhegynyi őrölt kardamon
Késhegynyi őrölt koriander
1 tojás
25 dkg gyümölcscukor
2 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
Fél teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A vajat egy edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az őrölt kardamont meg a koriandert, és hűlni hagyjuk.

A tojást a gyümölcscukorral krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített teljes kiőrlésű lisztet, és összedolgozzuk. A tojásos krémet a zabpehelyhez keverjük.

A sütőpapíros tepsibe kb. 30 darab kis halmot készítünk a masszából. Ezután előmelegített 175 fokos sütőbe tesszük. Kb. 15 perc alatt már el is készül ez a finomság.

 


Hasonló cikkek a témában

Kapcsolódó elemek

Szívünk Napja 2013 -- Prof. Dr. Merkely Béla
Szívünk Napja 2013 -- Prof. Dr. Merkely Béla
A Szívünk Napja 2013 rendezvényen Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának volt elnöke... Tekintse meg a videót!
Túrós sarok
Túrós sarok
Finom desszert cukorbetegeknek. Olvasson tovább!
Szívecske aszalt szilvával
Szívecske aszalt szilvával
A cukorbetegeknek sem kell lemondani a finomabbnál finomabb karácsonyi desszertekről, így egy-egy ötletes megoldással... Olvasson tovább!
Mandulás-mákos kalács
Mandulás-mákos kalács
A cukorbetegeknek sem kell lemondani a finomabbnál finomabb karácsonyi desszertekről, így egy-egy ötletes megoldással... Olvasson tovább!
Tájékozódjon a bemutató és videók által.
Még több bemutató és videó

Orvos szakértők Összes szakértő>