Zabpelyhes tallér
Zabpelyhes tallér
Hozzávalók:
12 dkg vaj
25 dkg zabpehely
Késhegynyi őrölt kardamon
Késhegynyi őrölt koriander
1 tojás
25 dkg gyümölcscukor
2 dkg teljeskiörlésű búzaliszt
Fél teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A vajat egy edényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, az őrölt kardamont meg a koriandert, és hűlni hagyjuk.
A tojást a gyümölcscukorral krémesre kikeverjük. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített teljes kiőrlésű lisztet, és összedolgozzuk. A tojásos krémet a zabpehelyhez keverjük.
A sütőpapíros tepsibe kb. 30 darab kis halmot készítünk a masszából. Ezután előmelegített 175 fokos sütőbe tesszük. Kb. 15 perc alatt már el is készül ez a finomság.
Hasonló cikkek a témában
Kapcsolódó elemek
A Szívünk Napja 2013 rendezvényen Prof. Dr. Merkely Béla, a Magyar Kardiológusok Társaságának volt elnöke... Tekintse meg a videót!
A cukorbetegeknek sem kell lemondani a finomabbnál finomabb karácsonyi desszertekről, így egy-egy ötletes megoldással... Olvasson tovább!
A cukorbetegeknek sem kell lemondani a finomabbnál finomabb karácsonyi desszertekről, így egy-egy ötletes megoldással... Olvasson tovább!
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász