Zabos túrótorta
Zabos túrótorta
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg zabkorpa
5 dkg búzakorpa
1 csipet vaj (kb. 5dkg)
2 evőkanál édesítőpor
Töltelékhez:
2 evőkanál kukoricakeményítő
500 g natúr sovány krémtúró (zsírtartalom:1,7%)
10-15 dkg cukornak megfelelő sütésálló édesítő
1 dl natúr sovány joghurt
3 egész tojás
vanília kivonat
Elkészítés:
Először a tésztaalapot készítjük el. A kétféle korpát keverjük el az édesítőporral, az 5 dkg olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy kerek jénai vagy piteforma aljára.
Ezután következik a töltelék összeállítása. A krémtúrót robotgéppel keverjük át, adjuk hozzá a vanília kivonatot, az édesítőt, a joghurtot és egyenként a tojásokat. Végül, a 2 kanál kukoricakeményítőt. Jól keverjük el.
Öntsük a masszát a tésztára.
Negyed órát 160 fokon, majd további 25 percet 180 fokon süssük.
Kihűlve szeletelhető!
Hasonló cikkek a témában
További hírek
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász