Zabos túrótorta

Feltöltve: 2013. december 30., hétfő 22:30 · Utolsó módosítás: 2013. december 30., hétfő 22:32
Egyszerű és nagyon finom kalóriaszegény és cukormentes desszert.
Cikkünk a hirdetés után folytatódik

Zabos túrótorta

 

Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg zabkorpa
5 dkg búzakorpa
1 csipet vaj (kb. 5dkg)
2 evőkanál édesítőpor
Töltelékhez:
2 evőkanál kukoricakeményítő
500 g natúr sovány krémtúró (zsírtartalom:1,7%)
10-15 dkg cukornak megfelelő sütésálló édesítő
1 dl natúr sovány joghurt
3 egész tojás
vanília kivonat

Elkészítés:
Először a tésztaalapot készítjük el. A kétféle korpát keverjük el az édesítőporral, az 5 dkg olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk egy kerek jénai vagy piteforma aljára.
Ezután következik a töltelék összeállítása. A krémtúrót robotgéppel keverjük át, adjuk hozzá a vanília kivonatot, az édesítőt, a joghurtot és egyenként a tojásokat. Végül, a 2 kanál kukoricakeményítőt. Jól keverjük el.
Öntsük a masszát a tésztára.
Negyed órát 160 fokon, majd további 25 percet 180 fokon süssük.
Kihűlve szeletelhető!

 


Hasonló cikkek a témában

További hírek

Csokoládés halom
Csokoládés halom
Ezt a süteményt a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják az ünnepi asztalnál.
Cukormentes szaloncukor
Cukormentes szaloncukor
Igazi finomság, amely otthon is elkészíthető.
Túrós sarok
Túrós sarok
Finom desszert cukorbetegeknek.
Csokoládés diótorta
Csokoládés diótorta
Finom, cukormentes desszert.
Gombás bazsalikomos penne
Gombás bazsalikomos penne
Könnyű és finom fogás mindenki számára.
Tájékozódjon a bemutató és videók által.
Még több bemutató és videó

Orvos szakértők Összes szakértő>