Gombás bazsalikomos penne
Gombás bazsalikomos penne
Hozzávalók:
2db közepes burgonya
180g gomba (lehet üveges vagy konzerves)
só
400g penne tészta
mártáshoz:
10g hántolt napraforgómag (nem sózott!)
1 maréknyi friss bazsalikomlevél (lehet szárított is)
4-5 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál só
400g reszelt parmezán
400g reszelt trappista sajt
8-9 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el. Ehhez a napraforgómagot a bazsalikomlevelekkel és a meghámozott fokhagymagerezdekkel péppé törjük, pürésítjük. Utána megsózzuk, a kétféle reszelt sajtot meg az olívaolajat beledolgozzuk, és félretesszük.
A burgonyát meghámozzuk, egy centis kockákra vágjuk, és kb. 3 liter vízbe szórjuk. 5 percig főzzük, majd a gombát is beledobjuk. Megsózzuk, és kb.2-3 percnyi forralás után a tésztát is hozzáadjuk. Kb. még 10 percig főzzük, azután leszűrjük.
Főzőlevéből 2-3 evőkanálnyit a bazsalikomos mártásba keverünk, majd a jól lecsöpögtetett tésztát beleforgatjuk. Tálaláskor reszeljünk sajtot a tetejére.
Hasonló cikkek a témában
További hírek
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász