Csokoládés diótorta
Csokoládés diótorta
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg fruktóz
2 evőkanál darált dió
1/2 rúd vanília
6 dkg light margarin
4 dkg liszt
5 dkg diabetikus kakópor
7 dkg zsemlemorzsa
6 lap zselatin
1 dl erős fekete kávé
2 evőkanál diabetikus kakaópor
8 dkg fruktóz
3 dl tejszín .
A díszítéshez:
3 dkg margarin
5 dkg kókuszreszelék
2 dkg fruktóz
2 kávéskanál diabetikus kakaópor
A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal és a dióval habosra keverjük. Hozzáadjuk az összetört vanília rudat. Ezután a margarint megolvasztjuk és eldolgozzuk a masszával. A fehérjét a maradék fruktózzal kemény habbá verjük és a keverékhez adjuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát és végül beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 45 percig sütjük.
A zselatint beáztatjuk. A kakaóport és a fruktózt simára dolgozzuk a kávéval, és habverővel simára keverjük a felolvasztott zselatint. Ha a kakaós massza szilárdulni kezd, hozzákeverjük a keményre felvert tejszín felét.
A tésztát 3 rétegre vágjuk. Az alsóra visszatesszük a tortaformát, megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. részt, bevonjuk a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Oldalát és tetejét bekenjük tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.
Serpenyőben a margarinon megpirítjuk a fruktózt és a kókuszreszeléket, és ezzel is bevonjuk a tortát. Ha marad még tejszínhab, a torta tetejét körbe fújhatjuk.
Hasonló cikkek a témában
További hírek
Orvos szakértők Összes szakértő>
- Prof. Dr. Becker Dávid kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Merkely Béla kardiológus, belgyógyász
- Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor kardiológus, belgyógyász